Шта је то: Логосинтеза?

На данашњи дан, пре тачно једанаест година, настала је Логосинтеза. Тада је била техника, а убрзо је стасала у психотерапијски правац. Од 2015. године и специјализовани психотерапеути у нашој земљи успешно користе Логосинтезу.

Две пријатељице стоје на аеродрому у реду за укрцавање у авион. Погледавши у карту, прва госпођа се узнемирено обрати другој: „Мрзим број 14!“, што је био број њеног седишта. По чему је тај број за њу толико значајан? Зашто би било који број ико мрзео? Реч је заправо о „замзнутој“ енергији која је везана за неку особу, предмет, доживљај, представу или мисао.

Основна претпоставка Логосинтезе је да је свака жива особа манифестација више свести, коју сачињава животна енергија и која се назива Есенција. Управо недостатак свести о Есенцији води до патње, која се огледа у дисоцијацијама и интројекцијама као представама у простору. Помоћу моћи које поседују речи енергија се поново враћа у ток.

Логосинтеза се заснива на следећим чињеницама:

  1. Енергија је замрзнута или тече.
  2. Енергија је твоја или није твоја.
  3. Речи могу да покрену енергију.

esencija

Логосинтеза, кроз поступак састављен из структурисане серије интервенција, помаже клијентима да одмрзну замрзнуту енергију и ригидне мисаоне структуре, очисте свој лични простор и постану свесни својих граница. Клијенти се подстичу да, када науче и присвоје процес, наставе да га сами примењују.