Кратки водич за психијатријске лекове

Европско удружење за ментално здравље (МХЕ) лансира нови ресурс за људе који имају потешкоће у менталном здрављу. „Кратки водич за психијатријске лекове“ је трећа публикација у низу кратких водича.

Водич је створен да помогне људима који користе услуге менталног здравља и онима који су им најближи да разумеју и постану активнији у управљању својим лечењем. Публикација истражује различите врсте психијатријских лекова, њихове ефекте и шта треба имати на уму када започнете или престанете да их узимате.

Награђивани документарни филм „Нормалност на лековима“ истражује ослањање наших садашњих система менталног здравља на психијатријске лекове да би се носили са траумом, тугом и невољом. „Нормалност на лековима“ прати путовања новопеченог брачног пара, женског ветерана, конобарице и тинејџера. Они се боре са озбиљним физичким и менталним нежељеним ефектима, као и са неуролошким оштећењима која су настала услед узимања лекова. То је неиспричана прича о катастрофалним последицама које се могу догодити када се медицина заснована на профиту укрсти са људима у невољи.