О вештини слушања…..

komunikacija1-copy

Већина од нас није спремна да слуша. Много смо успешнији у размишљању и говорењу. Да научимо да слушамо можда ће нам бит подједнако тешко као да научимо неки страни језик, али је то неопходно уколико желимо да успесно пренесемо поруку.
Написане су многобројне књиге о теми развијања способности слушања. Предлажем следећи резиме неких практичних упутстава:

Гледајте свога саговорника у очи док вам се обраћа! То помаже да вам мисли не одлутају и доказује да он ужива вашу потпуну пажњу.

• Немојте радити нешто друго док слушате свог саговорника! Запамтите, квалитетно време значи посвећивање неподељене пажње саговорнику. Ако гледате телевизију, читате или радите нешто друго што не можете одмах прекинути, кажите то отворено. «Знам да желиш да разговарамо и признајем да сам заинтересован за разговор, али у овом тренутку не могу да ти посветим своју пуну пажњу.

• Ослушкујте осећања свог саговорника . Поставите себи питање: «Каква осећања проживљава сада мој саговорник?» Ако сматрате да знате одговор, уверите се у то. На пример: «Чини ми се да си љут што сам заборавио….!?» То ће вашем саговорнику пружити прилику да изрази своја осећања. Истовремено ће му показати да пажљиво слушате шта вам он говори.

• Пратите говор тела свога саговорника ! Стиснуте шаке, дрхтаве усне, намрштено чело и шетање погледа могу вам пружити податке о осећањима вашег саговорника. Понекад говор тела шаље једну поруку, а његове речи другу. Затражите објашњење да се уверите која је порука права.

• Немојте упадати у реч свом саговорнику! Недавна истраживаја су показала да просечан човек слуша само седамнаест секунди пре него што упадне у реч своме саговорнику и изнесе своје идеје. Ако вам поклањам своју неподељену пажњу, уздржаћу се од оправдавања или оптуживања, односно од некритичног изношења својих ставова. Циљ није да докажем своје мишљење, ни да демантујем свога саговорника. Циљ је да га схватим!