Aкција „ДЕЦА за ДЕЦУ“

Центар КРУГОВИ и Мушки камп покрећу серију акција „ДЕЦА ЗА ДЕЦУ“ од којих ће прва бити прикупљање играчака, књига, сликовница, бојица, слаткиша и грицкалица, где ће деца која то желе моћи да донесу ово за децу која су напустила своје домове због поплава. Прикупљање је организовано на тргу Николе Пашића у недељу 25.5.2014. године од 12:00 до 14:00, а за окупљену децу која донесу дарове за другаре осмишљен је пригодан програм.

Драги родитељи:
Сва наша деца у принципу имају доста играчака од којих су многе изгустирала и које чуче по ћошковима или таванима месецима и годинама. Идеја је да мотивишемо нашу децу да она те играчке поклоне деци која су остала без својих домова, па и без играчака. Поред овога, ко је у могућности може да купи и нове играчке, сликовницу, бојице, слаткише и по коју књигу. Хуманитарне организације су углавном фокусиране на храну и најосновније потрепштине и то тако треба, али за децу су поред хране и играчке неопходност за здраво одрастање, као и осећај прихваћености и уважавања. На нама је да помогнемо колико можемо да се детињство те деце не прекине.

Драга децо:
Сигурно знате да су се последњих дана догодиле велике поплаве и да је због тога велики број људи и деце морао да напусти своје домове. Тој деци је због тога сигурно тешко, па хајде да им мало помогнемо и олакшамо им тако што ћемо им поклонити оно што нама није неопходно, а што њима у овом тренутку може значити пуно. Процуњајте по кући, подруму, тавану, сигурно има играчака које су у добром стању, са којима нисте планирали да се играте, а које вашим другарима из поплављених подручја могу значити пуно, па родитеље под руку и то донесите на Трг Николе Пашића у недељу у 12:00.

Играчке које се доносе треба да су у добром стању и не оштећене. Ако су им потребне батерије молимо Вас да их допуните јер ми касније нећемо бити у стању то да урадимо. Не треба доносити плишане играчке из хигијенских разлога и тежег одржавања. Ако доносите слаткише нека буду куповни и у оригиналној амбалажи, јер не смемо да прихватамо ништа што није фабрички затворено. Било би добро да то што донесете (играчке, књиге, сликовнице, бојице, слаткиши, грицкалице) буде запаковано у кесу како би организаторима уштедели посао око паковања.