Одржан састанак на тему опоравка

Током прошле недеље гост нашег удружења био је Френк Рејли председник Шкотске мреже за опоравак са циљем размене искустава, примера добре праксе и продубљивања сарадње.

Стручна помоћ и подршка коју од стране организација цивилног друштва корисници у Шкодској могу да добију на прави начин је имплементирана на националном нивоу. Деинституализација у пракси донела је нови квалитет особама које у пуној мери користе своје потенцијале и способности како би фунционисале и пронашле своје место у заједницама.

У нашој земљи постоји изражена потреба и простор за оваквом врстом услуга које тек поједине организације пионирски успевају да одрже у животу. Људи који се налазе „на пола пута“ између институција и самосталног функционисања кроз овакве програме могу се успешно интегрисати. Један од могућих путева управо је међународна сарадња, а предуслов недвосмислена подршка пројектима.

Препознали смо своје место кроз искуство колега из Шкотске, на чему смо им захвалили, а даљу сарадњу обогаћиваћемо на обострано задовољство.